facebook

Україна очікує ще $2,5 мільярда від МВФ у середині червня

Україна очікує другого траншу у рамках нової програми з Міжнародним валютним фондом обсягом близько 2,462 млрд дол. США у середині червня.

REUTERS


Про це повідомляється у матеріалах Національного банку України для інформаційного дня з питань співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями в НБУ.

Національний банк нагадав, що з 11 березня діє нова програма з Міжнародним валютним фондом, в рамках якої 13 березня отримано перший транш близько 5 млрд дол.

«Перший перегляд реалізації Україною нової програми запланований на травень цього року, виплата другого траншу обсягом 1,8 млрд СДР (спеціальні права запозичення – близько 2,462 млрд дол. США) – на середину червня», – сказано в документі.

Як повідомив під час заходу директор департаменту міжнародних зв’язків НБУ Сергій Круглик, на даний час регулятор працює над просуванням законодавчих ініціатив, які необхідно прийняти у Верховній Раді до перегляду програми. «У програмі чітко окреслені всі закони і нормативні документи, які потрібно змінити. Є список на дві сторінки із законів», – сказав він.

11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки. Нова програма дозволить відкрити доступ до міжнародного фінансування близько 40 млрд дол. у найближчі 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня.

Золотовалютні резерви завдяки кредиту МВФ зросли майже до $10 мільярдів.

джерело http://economics.unian.ua/finance/1067416-ukrajina-ochikue-sche-25-milyarda-vid-mvf-u-seredini-chervnya.html

Читайте також:  У грудні українцям додадуть до пенсії по 800 гривень: хто може розраховувати на підвищення

Шукайте деталі в групі Facebook