facebook

Ціни на нафту знижуються після різкого подорожчання напередодні

Вартість червневих ф’ючерсів на Brent впала до 63,06 долара за барель.

1609715




Світові ціни на нафту знижуються в четвер, 16 квітня, після зростання до річного максимуму на тлі даних про запаси нафти в США, що виявилися гіршими за прогнози, свідчать дані торгів.

Станом на 6:20 за Києвом вартість червневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent знизилася на 0,41% – до 63,06 долара за барель. Раніше в ході торгів ціна Brent, пробивши максимум цього року в 63 долара, досягала 63,32 долара.

Ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,21% – до 56,27 долара за барель.

За даними управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA), комерційні запаси нафти в країні, за тиждень, що завершився 10 квітня, збільшилися лише на 1,3 мільйона барелів, до 483,7 мільйона барелів. Аналітики вважали, що показник за останній тиждень зріс на 4,057 мільйона барелів – до 486,5 мільйона барелів. Зростання запасів нафти виявилося мінімальним з початку 2015 року.

“Недавнє зростання сталося незважаючи на зростання видобутку (“чорного золота”, – ред.) країн-членів ОПЕК в березні, який, швидше за все, сповільниться в квітні”, – зазначають аналітики ANZ bank.

Зняття санкцій з Ірану обвалить ціни на нафту – експерти

Згідно з квітневою доповіддю Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), видобуток нафти в країнах-членах ОПЕК в березні склав 31,02 мільйона барелів нафти в день (при квоті в 30 мільйонів), збільшившись на 890 тисяч барелів на день. Агентство також заявило, що зростання цін на нафту буде короткостроковим через низький світовий попит.
За матеріалами: Reuters

Читайте також:  Пенсіонери незабаром почнуть забувати його смак: Нові ціни на хліб налякали багатьох

Шукайте деталі в групі Facebook