facebook

Білий дім: Рішення РФ з С-300 вплинуло на переговори щодо іранського атома

Вашингтон “продовжує добру співпрацю з Росією щодо реалізації рамкової угоди щодо ядерної програми Ірану”.

1609701




Рішення Росії про поставки Ірану комплексів ППО С-300 не вплинуло на міжнародні переговори щодо ядерної програми Тегерана. Про це заявив у середу, 15 квітня, заступник помічника президента США з національної безпеки Бен Родс, передає РИА Новости.

“Ми висловили свої побоювання з даного приводу уряду Росії”, – сказав він в інтерв’ю телекомпанії MSNBC.

Разом з тим, за його словами, Вашингтон “продовжує добру співпрацю з Росією щодо реалізації рамкової угоди (щодо ядерної програми Ірану – ред.) і досягнення остаточного договору”.

Нагадаємо, 13 квітня прес-служба Кремля повідомила, що президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким зняв заборону на поставки зенітних ракетних систем С-300 в Іран.

Продаж Ірану п’яти дивізіонів С-300ПМУ-1 у складі 40 пускових установок був узгоджений ще в 2007 році. Трьома роками пізніше реалізація контракту, оцінюваного в 800 мільйонів доларів, була припинена через міжнародні санкції, введені проти ісламської республіки.

Путін пообіцяв Нетаньяху, що постачання С-300 Ірану не несуть загрози Ізраїлю

“Шістка” міжнародних посередників (п’ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) та Іран мають намір завершити підготовку угоди щодо ядерної програми Тегерана до 30 червня. ЄС скасує санкції проти Ірану при виконанні ним досягнутих домовленостей, США заявили, що санкції проти Ірану будуть зніматися у міру виконання зобов’язань.

Черговий раунд переговорів “шістки” та Ірану щодо ядерної програми на рівні політдиректорів та експертів відбудеться 21 квітня.

Читайте також:  РФ кинула на захоплення Луганської області понад 12 тисяч військових

Шукайте деталі в групі Facebook