facebook

Тренер Металурга: У нас достатньо великі шанси потрапити в єврокубки

Головний тренер донецького Металурга Володимир П’ятенко прокоментував нічийний результат матчу з маріупольським Іллічівцем.

1611076




– Іллічівець в перші хвилини першого тайму почав дуже непогано, – розповідає Володимир Миколайович. – Ми були готові до цього, налаштовували хлопців. Знали, що господарі почнуть активно: будуть пресингувати на нашій половині поля, будуть швидкі атаки, передачі, підбори.

Ми це все знали, налаштовували, але хлопці все-таки трохи, можливо, недооцінили Іллічівця. Хоча потім гру вирівняли, забили гол, і, може бути, після цього трохи розслабилися. Подумали, що Іллічівець розвалиться. Але хлопців попереджали, що Іллічівець гратиме і 90, і 120 хвилин. Якщо матч буде 120 хвилин тривати – вони весь цей час будуть бігати, будуть віддаватися і виконувати такий же обсяг роботи, який вони виконують на перших хвилинах.

– Володимире Миколайовичу, наскільки був логічний автогол?

– Думаю, це елемент випадковості від надлишку бажання врятувати свої ворота. Удвох – і воротар, і захисник – пішли на один м’яч. Трапився автогол, невдача. Після забитого Славою Чечером м’яча у першому таймі ми за нього пораділи. Все-таки він третій бомбардир на сьогоднішній момент у нашій команді після Шищенка та Мораеса. Зраділи ми цьому голу. Скажу навіть, що в день народження Мораеса я бажав Жуніору стати кращим бомбардиром команди в історії, хоча Слава Чечер – наш захисник, капітан – заслуговує також, а можливо, навіть більшою мірою стати кращим бомбардиром. Загалом, сьогодні вийшло так, як вийшло. Нічого страшного.

– Сьогодні Металург втратив очки – чи означає це, що команда вибуває з боротьби за місце в шістці?

– Ні, чому? Попереду 6 ігор, не думаю. Ми боремося, щоб бути якомога вище. У кожному матчі граємо на перемогу. І в кінці гри сьогодні хлопці бігли вперед. Хотіли забити і виграти. Не вийшло, це футбол.

Читайте також:  Тренер молодіжної збірної України оголосив склад на матчі проти Словенії та Словаччини

– Як Ви оцінюєте шанси команди потрапити в єврокубки?

– Вам у відсотковому співвідношенні або буде досить сказати, що великі? Досить великі. У відсотках говорити не буду!

– До того ж Металіст сьогодні втратив два очки …

– Металіст? Скажімо так: ми боремося з Волинню, з Зорею. Наздогнати Харків? В принципі, все можливо. Ще раз скажу, попереду 6 ігор і нічого не втрачено.

Нагадаємо, матч 20-го туру чемпіонату України Іллічівець – Металург Д закінчився з рахунком 1: 1.
За матеріалами: ФК Металлург Донецк

Шукайте деталі в групі Facebook