facebook

Втрати держбюджету від війни на Донбасі склали близько $3 млрд

За попередніми оцінками, держбюджет втратив 2,8 млрд дол. Тільки від недоплачених податків і зборів з Донбасу за час АТО.

1611412




Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він також наголосив на важливості “боротьби за свідомість українців, які живуть у Донецьку і Луганську”. “Вони перебувають під неймовірним тиском російської брехливої ​​пропаганди. І потрібен доступ українських каналів, щоб їх дивилися, і ми могли доносити свою інформацію”, – сказав Яценюк.

“Крім того, ми протягом зими поставляли електроенергію і газ, і загальна цифра – це ще 1 млрд дол. Але там наші громадяни”, – додав прем’єр-міністр.

За його словами, в разі реалізації Мінських угод і відновлення контролю над кордоном, уряд готовий відродити банківську систему, виплачувати пенсії і зарплати в Донецьку та Луганську. Вже зараз Кабмін виплатив близько 14 млрд грн.пенсій для жителів Донбасу, які зареєструвалися на повністю підконтрольних Україні територіях. Таких пенсіонерів, за інформацією Яценюка, близько 900 тисяч з 1,1 мільйона пенсіонерів, які проживали на Донбасі до початку російської агресії на цих територіях. Водночас, Яценюк зазначив, що не бачить у російського керівництва бажання реалізувати мінські угоди.

Читайте також:  “Одягнули у жіночий одяг і повісили”: Моторошне вбивство чоловіка приголомшило цілий район

Шукайте деталі в групі Facebook