facebook

Укроборонпром: Танк Оплот вигідніше експортувати, ніж використовувати в АТО

Виробництво на експорт танка “Оплот” більш вигідне, ніж його використання в ході бойових дій на сході України.

1612766




Як повідомляє прес-служба державного концерну Укроборонпром, що об’єднує головні оборонно-промислові підприємства України, про це сказав перший заступник генерального директора Сергій Пінькас.

На його думку, частину оборонної продукції, яка не є необхідною для вирішення бойових завдань в зоні бойових дій, необхідно продати за кордон, а за отримані кошти модернізувати українську армію.

“Булат виготовляють у Харкові, на заводі імені Малишева, вони стоять на озброєнні і активно використовуються в зоні бойових дій. А Оплот вигідніше експортувати, ніж використовувати на війні. Експортна ціна Оплоту – $4,9 млн. Краще його продати і за отримані гроші відремонтувати і модернізувати кілька десятків Т-64 до рівня Булат, – цитує Пінькаса прес-служба концерну.

Він також зазначив, що зараз немає гострої необхідності в танках в зоні бойових дій, а українські військові в першу чергу потребують бронетранспортерів і броньованих автомобілів. “У тій місцевості, де сьогодні ведуться бої, потрібні в основному БТР або бронеавтомобілі, а не танки. А для виконання “танкових” завдань цілком підходять і модернізовані Т-64 і Т-72″, – вважає заступник гендиректора Укроборонпрому.

Як раніше повідомлялося, державний концерн Укроборонпром готовий модернізувати до 300 танків Т-72, ​​що перебувають в армійському резерві, до стандартів НАТО, повідомили в прес-службі підприємства.

Читайте також:  На Івано-Франківщині єпископ омивав ноги батькам загиблих учасників АТО.

Шукайте деталі в групі Facebook