facebook

У Батьківщині заперечують, що Тимошенко стане новим координатором коаліції

У парламентській фракції Батьківщина заперечують, що Юлія Тимошенко змінить Олега Ляшка на посаді координатора коаліції.

1612791




Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив народний депутат від “Батьківщини” Григорій Немиря.

“Ні, я думаю, ця інформація не відповідає дійсності, це буде вирішувати сама коаліція. Я нагадаю, що свого часу, коли була черга координувати лідеру “Самопомочі”, він поступився цією чергою Ляшкові”, – сказав Немиря.

Нагадаємо, у вівторок, 21 квітня, в ході засідання Верховної Ради лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про складання повноважень координатора парламентської коаліції. До такої емоційної відмови Ляшка привела дискусія щодо відстрочки закону про прокуратуру.

Тоді ж Ляшко заявив, що новим координатором коаліції стане лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Як повідомляв Кореспондент.net, 8 квітня Ляшко змінив заступника голови фракції “Народний фронт” Андрія Тетерука на посаді координатора парламентської коаліції.

Зазначимо, координатор коаліції не обирається – керівники парламентських фракцій більшості по черзі займають цю посаду. Першим координатором коаліції був керівник фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко, за ним цю посаду обіймав Тетерук.

До коаліції Верховної Ради України входять фракції “Блок Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Об’єднання “Самопоміч”, “Батьківщина”, Радикальна партія Олега Ляшка.

Читайте також:  Кирило Тимошенко: “Чи можливий локдаун, стане зрозуміло за тиждень”

Шукайте деталі в групі Facebook