facebook

The Washington Times: Через війну Україна зіткнулася з “відтоком мізків”

Війна і економічна криза, що відбулися в Україні, змусили багатьох молодих українців покинути батьківщину.

украина / volynnews.com


Країна зіткнулася з “відтоком мізків”, цитує видання The Washington Times.

Існують побоювання, що Україна втратить певну кількість своїх найкращих і найрозумніших громадян, йдеться в матеріалі.

“Не думаю, що у нас є якісь перспективи тут в Україні, плюс у нас однорічна дитина. В іншій країні буде більше можливостей для її гарного освіти і кращого майбутнього, ніж тут”, – цитує газета 30-річну шкільну вчительку Ельвіру Горбунову, яка у січні приїхала в Харків з Красного Луча (Луганська область) і тепер сподівається перебратися в Північну Америку.

Як зазначає видання, сім’я Горбунових – це кілька людей у довгій черзі людей, які намагаються покинути країну з початку українського конфлікту та економічної кризи.

“Інтелектуальний ресурс” давно був одним з головних прикладів українського експорту”, підкреслює газета і нагадує, що розпад СРСР і економічна криза призвела до щорічного відтоку в 1990-х роках сотень тисяч громадян, багато з яких були висококваліфікованими і освіченими.

У 2000-х цей процес сповільнився, але наслідки еміграції української еліти залишаються проблемою для країни, зазначає видання, посилаючись на дані дослідження Єврокомісії, проведеного в 2012 році.

джерело http://www.unian.ua/politics/1070103-the-washington-times-cherez-viynu-ukrajina-zitknulasya-z-vidtokom-mizkiv.html

Читайте також:  Бійки підлітків відбуваються у містах України: з РФ прийшла агресивна субкультура "ПВК Редан" (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook