facebook

Держдеп США звинуватив Росію в поставках систем ППО на Донбас

Держдеп стверджує, що Росія знову стягнула військові сили до українського кордону

ab2c2776_995a_4ee8_ab3f_e7117e9c311f_650x410_2_650x410


Офіційний представник Державного департаменту США Марі Харф заявила, що Росія порушує мінські угоди, поставляючи на схід України засоби ППО. Про це вона заявила, виступаючи в столиці США, передає Reuters.

Харф зазначила, що число установок ППО в Донбасі досягло рекордного показника з жовтня минулого року.

Крім цього представник Держдепу повідомила, що продовжуються “тренування проросійських сепаратистів не залишають сумнівів у тому, що Росія в них замішана”.

Харф також заявила про присутность на Донбасі російських безпілотників, що “є безпомилковим свідченням участі Москви”.

Також представник Держдепу стверджує, що Росія знову стягнула значні сили до українського кордону, збільшивши своє угруповання до рівня жовтня минулого року.

Доказів на підтвердження своїх слів Харф не привела.

Разом з тим вона відповіла на заяву МЗС Росії про те, що Україна порушує Мінські домовленості, проводячи спільні військові навчання з американськими парашутистами в Львівській області.

У відповідь Харф заявила, що спільні військові навчання в Україні проводилися останні 20 років, причому при різних урядах.

“До того ж ми діємо на запрошення уряду України. Я щось не пам’ятаю, щоб у Москві задавали питання з приводу правомочності цих навчань, коли президентом був Віктор Янукович”, – підтвердила вона.

Нагадаємо, 21 квітня посол США в Росії Джон Теффт заявив, що він заперечує плани поставок Україні американських протитанкових комплексів.

джерело http://www.rbc.ua/ukr/news/gosdep-ssha-obvinil-rossiyu-postavkah-sistem-1429744625.html

Читайте також:  Зеленський змусив! Скандальний олігарх поверне 8 мільярдів. Цих слів не очікував почути ніхто

Шукайте деталі в групі Facebook