facebook

Бойовики збільшили вогневу активність в зоні АТО: стріляли з танків, САУ та зеніток

В ніч на 23 квітня бойовики значно збільшили вогневу активність вздовж лінії розмежування сторін, порушивши режим тиші з 18 години до опівночі 30 разів.

REUTERS


Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, на Донеччині незаконні збройні формування 7 разів обстріляли опорний пункт військових в районі селища Широкине із мінометів, танків, самохідної артилерійської установки калібру 122 міліметри, зенітної установки, а також автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Окрім того, як зазначається, обстрілам із мінометів, автоматичних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї були піддані позиції сил АТО неподалік населених пунктів Опитне, Піски, Майорськ, Ленінське, Авдіївка, Кірово, Маріїнка. Загалом ворог 19 разів відкривав вогонь по наших позиціях у цих районах.

Згідно з повідомленням, українські війська вели вогонь у відповідь із 82-міліметрових мінометів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру, на Луганщині злочинці відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по наших позиціях неподалік населеного пункту Щастя.

Обстрілів населених пунктів не відбулося.

Також у зазначений період українські підрозділи у зоні проведення АТО 8 разів зафіксували проліт безпілотників противника.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовилися про чергове припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також про відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Однак домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушеннях режиму припинення вогню. Найбільше порушень – у стратегічно важливих місцях на північно-східній околиці Донецька поблизу аеропорту, і в селі Широкине, контроль за яким відкриває або блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь.

джерело http://www.unian.ua/war/1070503-boyoviki-zbilshili-vognevu-aktivnist-v-zoni-ato-strilyali-z-tankiv-sau-ta-zenitok.html

Читайте також:  Бойовики замінували тіло грузинського добровольця, - прес-центр

Шукайте деталі в групі Facebook