facebook

США: Росія розміщує системи протиповітряної оборони на Сході України

Сполучені Штати звинуватили Росію в створенні системи протиповітряної оборони (ППО) на території самопроголошених “ДНР/ЛНР”

1613403




“Російські війська і сили сепаратистів продовжують порушувати умови мирних угод, підписаних в середині лютого в Мінську”, – заявила представник Держдепартаменту США Мері Харф.

За словами пані Харф, російські військові займаються підготовкою озброєних прибічників “ДНР” і “ЛНР”, зокрема – навчають їх використовувати безпілотники.

Українська влада та країни Заходу звинувачують російську владу у тому, що вона надає військову допомогу збройним формуванням невизнаних “ДНР” і “ЛНР” та у прямій військовій участі у конфлікті на Донбасі. Москва заперечує ці звинувачення.

“Російські військовослужбовці доставили додаткові системи ППО на схід України і розмістили деякі з них поблизу від лінії фронту”, – заявила прес-секретар Держдепу.

“Ми спостерігаємо найвищу концентрацію російських систем ППО на сході України з серпня минулого року”, – підкреслила вона.

“Немає сумніву в участі Росії”

Мері Харф повідомила також, що всупереч Мінським угодами “російські війська і сили сепаратистів” не відвели всю артилерію і ракетні установки з буферної зони, а “все більш складний характер військової підготовки”, яку проходять сили “ДНР” і “ЛНР”, “не залишає сумніву в участі Росії”.
За даними Вашингтона, сили “ДНР” і “ЛНР” проходять все більш складну військову підготовку за участю російських інструкторів

Вашингтон заявив також про концентрацію російських військ біля східних кордонів України.

“Росія продовжувала підтримувати високий рівень військової присутності на кордоні [з Україною], а зараз відправляє туди додаткові війська. Це призведе до того, що Росія створить найвищий рівень концентрації своїх військ на кордоні з жовтня 2014 року”, – підкреслила пані Харф.

На початку цього тижня в Україну прибули близько 300 американських десантників для участі у спільних навчаннях з бійцями Національної гвардії.

Читайте також:  У центрі Москви 2 червня випав мокрий сніг

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що цей крок “далеко не сприяє врегулюванню конфлікту”.

За оцінкою ООН, з квітня минулого року на сході України в результаті бойових дій загинули більше 6000 чоловік.

В останні тижні спостерігачі ОБСЄ регулярно повідомляли про порушення перемир’я з обох сторін.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,