facebook

Росія нарощує сили для наступу на Донбас – генсек НАТО

Можливості для нового наступу у РФ є, вважає Столтенберг.

1614104




Генсекретар НАТО Йєнс Столтенберг звинуватив Росію в нарощуванні сил на кордоні з Україною та активізації поставок зброї сепаратистам, що дає їм, на його думку, можливість розгорнути раптовий наступ.

“Ми спостерігаємо істотне нарощування збройних сил Росії уздовж українського кордону і в Східній Україні”, – заявив він у четвер.

Столтенберг також стверджував, що нібито “за останній місяць росіяни збільшили поставки озброєнь в східну Україну, направили туди більше тисячі одиниць важкої військової техніки, сучасних систем зброї, систем ППО, танків, артилерії, дронів, організували навчання”.

“Ми не можемо судити про наміри, але можливості для нового наступу у них є”, – стверджував він.

Генсек НАТО також висловився за неухильне виконаннямінських угод щодо України.

“Я не хотів би спекулювати про те, що трапиться, якщо Мінські угоди будуть зірвані, бо це підірвало б надію на їхній успіх. Є порушення, є проблеми, припинення вогню не завжди дотримується, але Мінські угоди залишаються найкращим інструментом, найкращою основою для мирного політичного вирішення кризи в Україні”, – додав він.

Раніше генсек НАТО неодноразово заявляв про присутність російських військ на сході України.

У свою чергу, в Пентагоні заявили, що на сході України перебувають 12 тисяч російськихсолдатів. У Мінобороні Росії на цю заяву відповіли, що таку велику кількість військових “сніжком не присипеш”.

Росія офіційно не визнає своєї участі в конфлікті на території Донецької та Луганської областей, а також продовжує заперечувати поставки зброї сепаратистам Донбасу.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Мама "Рембо" Сильвестра Сталлоне померла трохи не доживши до 100-річчя

Шукайте деталі в групі Facebook