facebook

У Китаї під час дорожніх робіт знайшли 43 яйця динозаврів

Археологи витягли 43 скам’янілих яйця, 19 з яких абсолютно не пошкоджені.

1613960




На півдні Китаю під час дорожніх робіт виявлено яйця динозаврів, вік яких може налічувати близько 90 млн років, повідомляє CNN.

Робочі, що знайшли “скарб” відразу призупинили ремонт і викликали археологів і співробітників Музею міста Хеюань, в якому зберігається найбільша в світі колекція яєць динозаврів.

Розкопки тривали дві години, і в підсумку фахівцям вдалося витягти 43 яйця, 19 з яких виявилися цілими і неушкодженими. Музейні працівники повідомили, що найбільше яйце має діаметр 13 см, але поки не змогли визначити вік кладки і назвати вид динозавра, який їх відклав.
Найближчим часом вчені мають всебічно досліджувати знахідку і з’ясувати, якому виду динозаврів належать скам’янілості.

Місто Хеюань славиться найбільшою в світі колекцією яєць динозаврів – більше 10 000 примірників зберігається в міському музеї, і цей рекорд офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннесса. У колекції – яйця овирапторів і гадрозаврів, які були відкладені 65-89 млн років тому.

Першу кладку динозаврів в Хеюані виявили діти, що гралися на будівельному майданчику в 1996 році. З тих пір на розкопках було знайдено близько 17 тисяч яєць доісторичних ящерів. Всі яйця знаходили в породах червоного пісковика – мабуть, динозаври вважали цю середу сприятливою для кладки.

Читайте також:  Місія ВООЗ завершила роботу у Китаї, яка з'ясовувала походження COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook