facebook

Пентагон відкидає звинувачення Росії щодо присутності військ США на Донбасі

В міноборони США назвали твердження Москви про присутність американських військ на Донбасі “недолугою спробою переключити увагу”

1614103




Міністерство оборони США у четвер, 23 квітня, відкинуло звинувачення з боку Росії у тому, що на Сході України присутні американські військові, повідомляє інформагенція Reuters. При цьому представниця Пентагона Ейлін Лейнез назвала звинувачення Москви “недолугою спробою переключити увагу” з її власної діяльності у регіоні. “Росія продовжує постачати летальну зброю, проводити тренування та надавати підтримку в командуванні озброєними сепаратистами у Східній Україні, грубо порушуючи мінські домовленості та український суверенітет”, – наводить Reuters слова Лейнез.

Лейнез також уточнила, що Пентагон чітко повідомив про відправку військових інструкторів на Західну України для тренування підрозділів Нацгвардії.

Росія звинувачує США

Слова Ейлін Лейнез пролунали у відповідь на звинувачення з боку Москви. Раніше 23 квітня представник міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що в російському оборонному відомстві звернули увагу на присутність американських інструкторів в зонах бойових дій в Україні, повідомляє агентство “Інтерфакс”. За його словами, американські військові навчають нацгвардійців “штурмових дій у міських умовах”, але не на Яворівському полігоні, а “безпосередньо в зоні бойових дій в районі Маріуполя, Сєвєродонецька, Артемівська і Волновахи”.

Конашенков, своєю чергою, відкинув звинувачення Держдепу США щодо розгортання Росією на Сході України “найбільшої з серпня кількості засобів ППО”. Представник міноборони Росії зауважив, що заява Марі Гарф “вражає своєю некомпетентністю”, зазначається у повідомленні “Інтерфаксу”.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Глава ЄК представив план вирішення кризи з мігрантами

Шукайте деталі в групі Facebook