facebook

Журналіст Die Welt: на боці бойовиків воює близько сотні німців, абсолютна більшість – з країн СРСР

На боці сепаратистів “ДНР” та “ЛНР” воює близько сотні німецьких громадян. 

Reuters


Журналіст газети Die Welt Уве Мюллер розповів DW, хто ці люди і які санкції чекають на бойовиків після повернення до Німеччини.

“Із цих ста – стільки їх, за даними моїх джерел у спецслужбах – ми змогли ідентифікувати добрий десяток і можемо сказати, що усі вони є німцями, котрі мають специфічний “бекграунд”: народились у СРСР, у країнах-наступницях СРСР і тоді приїхали до Німеччини і вирішили воювати на боці сепаратистів у Східній Україні”, – розповів журналіст.

За його словами українців серед них мало – встановлено лише двох, натомість багато вихідців із Казахстану. Також журналісти ідентифікували одну німкеню “без міграційного підґрунтя”.

“Ми змогли ідентифікувати лише одну жінку – Пеґґі Зайтлер, східну німкеню з міста Віттенберг, яка приєдналася до сепаратистів ще на самому початку”, – заявив Мюллер.

Він повідомив, що правоохоронні органи Німеччини вже вивчають дане питання.

“Досі їх не переслідували. І до нашої публікації німецькі правоохоронні органи не сприймали цей феномен. Після публікації це змінилося. Федеральному відомству з охорони конституції доручено вивчити це явище, отримати цілісну картину. Генеральний прокурор у Карлсруе – найвища структура кримінального переслідування – вже ініціював перевірку. Але цей процес ще тільки на початку”, – сказав Мюллер.

джерело http://www.unian.ua/war/1071576-jurnalist-die-welt-na-botsi-boyovikiv-voyue-blizko-sotni-nimtsiv-absolyutna-bilshist-z-krajin-srsr.html

Читайте також:  Вбивство ватажка бойовиків ЛНР: ОБСЄ розкрила нові подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,