facebook

Росія стягує рекордну кількість військ до кордону з Україною, – Держдеп

Після збереження відносно стабільного рівня присутності російських військ вздовж кордону з Україною, Росія знову відправляє туди додаткові підрозділи



im578x383-rossiyskie_voyska_elise_com_ua

Про це оголосив у офіційній заяві в середу Державний департамент Сполучених Штатів.

Таким чином, кількість російських військ на кордоні з Україною “стане найбільшою з жовтня 2014-го року”, наголосили у Держдепі. До того ж, Росія перегрупувала військові підрозділи біля Бєлгорода, навпроти Харкова.

У заяві Держдепу також зазначається, що Росія нарощує системи протиповітряної оборони на сході Україні та проводить військові навчання проросійських бойовиків з використанням сучасної техніки.

“Нині спостерігається найбільша кількість систем російської ППО на сході України, починаючи з минулого серпня… Крім того, наростаючий та більш складний характер навчань не залишає сумнівів у тому, що Росія бере в них участь. До навчань також залучені російські БПЛА (безпілотні літальні апарати), що є безпомилковою ознакою присутності Росії”, – наголошується в документі.

“Росія продовжує постачати важке озброєння до східної України з часу набуття чинності режиму припинення вогню відповідно до Мінської угоди від 15-го лютого”, – зауважили у Держдепартаменті США.

Нагадаємо, нещодавно представник Держдепартаменту США Марі Харф заявила, що Вашингтон знає, що станом на початок квітня російські війська залишаються на сході України.

джерело http://espreso.tv/news/2015/04/23/rosiya_styahuye_rekordnu_kilkist_viysk_do_kordonu_z_ukrayinoyu___derzhdep

Читайте також:  Через війну на Донбасі видобуток вугілля в України впав на 56%

Шукайте деталі в групі Facebook