facebook

Аваков: Серед мітингуючих у Києві була тільки половина реальних шахтарів

Декілька учасників протесту затримані, проти них відкрито кримінальні справи, заявив глава МВС.

1615400



Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що серед мітингувальників у Києві була тільки половина реальних шахтарів, інші учасники були найняті організаторами. Про це він сказав в інтерв’ю одному з телеканалів, передає прес-служба МВС.

За словами міністра, кілька учасників акцій протесту, які порушували громадський порядок, були затримані, відкриті кримінальні виробництва.

“Половина – це люди, які насправді приїхали, а половина – це ті, хто були найняті організаторами. Є кілька порушених виробництв, є затримані. Це люди, які порушували громадський порядок. Це люди, які дозволили собі зробити непокору або опір міліції . Я вважаю, що це матиме розвиток у найближчі 3-4 дні “, – зазначив Аваков.

Як повідомляв Корреспондент.net, у Києві три дні поспіль проходили мітинги шахтарів. Незадоволені гірники пікетували Кабінет міністрів, Адміністрацію президента, Верховну Раду і будівлю Міненерговугілля. Протестувальники вимагають виплати зарплат, відмови від імпорту енергоресурсів на користь закупівлі вітчизняного вугілля і відставки глави Міненерговугілля.

На вихідні, 25-26 квітня, шахтарі пообіцяли, що роз’їдуться додому на вихідних, але повернуться в понеділок, 27 квітня.

Читайте також:  Лікарка – про новий сплеск пандемії: COVID-19 залишиться до березня-2021

Шукайте деталі в групі Facebook