facebook

Кінаш і Анушкевичус маніпулюють Правим сектором та ветеранами, намагаючись протиправно перешкодити діяльності підприємця?

В конфлікті підприємця та виконкому громада, як видається, поставила крапку. Більшість мешканців не проти літньої тераси на вул. Страчених. Про це свідчать результати опитування в кількох групах у соціальній мережі Facebook.

1615473


Так, зокрема, у групі Типовий Франківськ, станом на ранок 27 квітня, понад 200 респондентів не заперечують проти встановлення літньої тераси поруч з готелем “Під Темплем”, в той час як представників протилежної позиції – лише 27, повідомляє Шабля.

Схоже співвідношення і в інших групах:

– “Найкращі заклади харчування І-Ф області” – 136 / 7

– “Франківчани” 116 / 17

– “Тепле місто” 62 / 6

Варто зазначити, що на терасі будуть відсутні музика, телевізор та пивне/барне устаткування. Опорний план та графік роботи погоджено з релігійною громадою та мешканцями (відстань до пам’ятника – 20 метрів). Паспорт тераси погоджено в архітектурі та рекомендовано комісією міської ради на отримання погодження виконкому.

Хочеться вірити, що представники Івано-Франківського МВК, вже найближчим часом зроблять правильні висновки, адже аргументів проти розміщення тераси біля готелю “Під Темплем”, фактично не залишилось.

Нагадаємо, що конфліктний літник планує встановити кафе “Цімес”. Минулого року власники домоглися дозволу на встановлення літника лише у суді.

А вже в поточному році, 3 квітня, міська влада, як видається, «адресно» вирішила створити проблему саме власникам «Цімеса», винісши на громадські слухання проект нової редакції Положення “Про розміщення та порядок облаштування літніх торгових майданчиків в місті Івано-Франківську”. Нова редакція Положення, запропонована управлінням торгівлі, передбачала встановлення нової заборони – на розміщення літніх торгових майданчиків поблизу культових споруд та пам’ятників. Проте громадські слухання відхилили таке нововведення.

І тоді Анушкевичус та Кінаш (як стверджує депутат Іван-Франківської міської ради Світлана Оришко), вдалися до спроб маніпуляції патріотичними силами та ветеранами визвольних змагань. Їх представники прибули на засідання міськвиконкому 23 квітня.

Читайте також:  Прикарпатці заблокували дорогу Стрий- Івано-Франківськ-Чернівці (фото+відео)

Лідер прикарпатського “Правого сектору” Василь Абрамів, свідомо чи не свідомо, добре вписавшись в роль, яку йому та іншим патріотам відвели Анушкевичус та Кінаш, заявив на засіданні Івано-Франківського міськвиконкому, нібито літнє кафе поряд з «Цимесом» – це ні більше ні менше – “наруга над нашою пам’яттю і нашою національною історією. Ми вважаємо, що ця вулиця взагалі має бути вулицею скорботи“.

Депутат Івано-Франківської міської ради Світлана Оришко повідомила в Фейсбуці: «23 квітня,у нашому місті сталася цікава подія. На засідання виконавчого комітету був запрошений Правий Сектор. Вперше за цілу каденцію міського голови ,який у цей час “приймав іноземну делегацію”. Засідання було зірвано, оскільки хлопці, які там працюють, раптом “здали свої позиції” та відступили! Може думали, що їх люструють? Хто запросив ПС? Відповідь:

Світлана Оришко продовжує, коментуючи події: «Я теж була присутня на цьому виконкомі.Було дивно, що Відповідати на запитання представника ПС ,щодо встановлення літнього майданчика на вул.Страчених націоналістів довелось мені ,жінці,дідусь,якої служив в УПА!Шанований ПС був використаний паном мером!Ним було зманіпульовано. Доручення мера виконав Кінаш. “Гросмейстери” з міськвиконкому втрачають свій вплив. Вибори наближаються. Але мені шкода,що заручниками мерської гри стали 30 підприємців нашого міста,які марно три тижні чекають дозволу на встановлення літників. Та всі інші підприємці, бізнесмени та громадяни, які марно чекають від виконавчого комітету вирішення своїх питань».

Добре поінформована івано-франківська журналістка Вероніка Шиманська також в Фейсбуці підтверджує та доповнює Світлану Оршикл: «Тут, мені видається, справа не в майданчику. Ігор Фріс довірена особа і помічник депутата Верховної ради О. Шевченка. Так?. Кому на виборах програв голова міст? Вірно – Шевченку. Тому тут ми бачимо не турботу про естетику міста, а намагання Віктора Андрюсовича хоч якось “насолити ” Шевченку за свій програш. Не можу забрати Буковель – потріпаю нерви близьким до Шевченка людям. Далі – так магазин фактично утримує синагогу. Співставте площу і витрати на світло, опалення і т.д. В середині приміщення магазин нічого не змінив в структурі синагоги – стіни, стеля, вікна – все збережено. Якщо громаду це так обурює, я маю на увазі громаду ФБ, то чого не кричите що в Центрі європейської інтеграції і культурного діалогу, який відкрили поляки, торгують картами поляка? Це бізнес гірший за магазин…..І останнє – якщо не можна Фрісу- то не можна всім – і біля пам. першій Українській церкві, і біля пам. Пластунам і т.д. Бо тут вже проглядається вибірковість – кому можна, а кому ні ))))»

Читайте також:  У Калуші сталась ДТП: зіткнулись таксі та бус. ВІДЕО

А відомий івано-франківський інтелектуал та політолог Ігор Ткач (Igor Y. Tkach) радить підприємцям звернутися до «компетентних рганів» із заявою про злочин: «А, взагалі, я б у такій ситуації напевно думав би про перспективи подання Заяви про злочин по ст 206 ККУ. Стаття 206. Протидія законній господарській діяльності

1. Протидія законній господарській діяльності, тобто протиправна вимога припинити займатися господарською діяльністю чи обмежити и, укласти угоду або не виконувати укладену угоду, виконання (невиконання) якої може заподіяти матеріальної шкоди або обмежити законні права чи інтереси того. хто займається господарською діяльністю, поєднана з погрозою насильства над потерпілим або близькими йому особами, пошкодження чи знищення їхнього майна за відсутності ознак вимагання,- караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров’я, або з пошкодженням чи знищенням майна,- караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

3. Протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою, або службовою особою з використанням службового становища, або поєднана з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я, або така, що заподіяла велику шкоду чи спричинила інші тяжкі наслідки,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Примітка. Матеріальна шкода вважається великою, якщо вона у п’ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян».

Зауважимо, що підтримують ідею облаштування літнього кафе поряд з готелем «Під темплем» (зауважимо, на достатній відстані від «пам’ятників та культових споруд»), про свідчить голосування в Фейсбуці, такі відомі іванофранківці:

Читайте також:  Московський патріархат пригрозив меру Івано-Франківська анафемою

Екс-директор Філармонії Андрій Савка,

Лідер громадської ініціативи «Тепле місто» Юрій Филюк,

Депутат міськради Володимир Чорноус,

Керуючий партнер юркомпанії «Моріс Груп» , депутат облради Андрій Романчук,

Громадський активіст, політолог Тарас Случик,

Організатор Івано-Франківського студентського майдану-2014 Максим Кицюк,

Блогер Ростислав Шпук,

Преставник Нацради з питан ТБ і радіомовлення Ігор Маслов

та сотні інших відомих франківців.

Але рішення про дозвіл на встановлення літників буде приймати міськвиконком у вівторок, 28 квітня. Враховуючи, яку «ставку» в цій маніпулятивній грі зробило керівництво міста, можна передбачити, що тест на здоровий глузд воно не пройде і легко рішення про дозвіл на встановлення літники “Цімесу” йому не дасться. Тому, не виключено, що історія матиме своє продовження в судах та правоохоронних органах.

Шукайте деталі в групі Facebook