facebook

Головний люстратор України не може пройти люстраційну перевірку

Козаченко не може пройти люстраційну перевірку з листопада 2014 року.

1615926



Скандальна глава Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко не може пройти люстраційну перевірку з листопада 2014 року. Про це йдеться в розділі “Очищення влади України” на офіційному сайті Мін’юсту.

Пошукова система видає профіль Тетяни Козаченко в розділі “проходять перевірку”.

При цьому заяву про проходження перевірки сама Козаченко подала ще 3 листопада 2015 року, тобто через тиждень буде рівно півроку, як “головний люстратори” міністерства не може пройти люстраційну перевірку.

Згідно з даними сайту, запити щодо Козаченко були спрямовані в МВС, СБУ та Податкову адміністрацію ще 6 листопада. При цьому в графах “Отримані відповіді” і “Висновок про результат перевірки” на сайті Мін’юсту досі стоять прочерки.

Раніше в Міністерстві юстиції України не змогли надати відповідь на питання, чи пройшла люстраційну перевірку Козаченко. У відповідь на інформаційний запит, в якому прямо ставилося питання про результати люстраційної перевірки Козаченко, керівник апарату Мін’юсту направила журналістів на сайт міністерства.

Скандал в Мін’юсті влаштував слідчий, який потрапив під люстрацію – журналіст

Як повідомляв Кореспондент.net, 21 квітня співробітники правоохоронних органів провели обшуки в квартирах у Козаченко, а також у її заступника.

У МВС повідомили, що обшуки проводяться на прохання глави Мін’юсту Павла Петренка у зв’язку з підробкою документа про звільнення від люстрації колишньої заступниці начальника головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ганни Ігнатенко.

Пізніше при обшуку у самої Ігнатенко правоохоронці знайшли оригінал підробленого листа від імені Міністерства юстиції України, що дає їй “люстраційну індульгенцію”.
За матеріалами: Українські новини

Читайте також:  Терористи обстріляли мирне Артемове: загинула жінка

Шукайте деталі в групі Facebook