facebook

Студенти розгромили будівлю Міносвіти штату у Мексиці

В останні місяці в Мексиці не стихають виступи студентських та громадських рухів.

1616467




Сотня студентів увірвалася в будівлю міністерства освіти штату Герреро в місті Чільпансінго і розгромила його, повідомляє місцева влада. Учасники акції напередодні підпалили будівлю в декількох місцях, знищили меблі та важливі документи.
У відповідь влада штату скерувала до будівлі міністерства поліцію з підрозділів щодо розгону маніфестацій, застосовуючи сльозогінний газ. Від розпорошеного газу постраждали діти, які перебували в розташованому неподалік дитячому садку.

Головною вимогою студентів було надання обіцяних робочих посад для студентів, які склали ще вісім місяців тому відповідні іспити, а також розшук 43 студентів з міста Айотсінапа, викрадених наприкінці вересня 2014 року.

Затримані у справі про зникнення студентів в Мексиці зізналися у вбивстві

В останні місяці в Мексиці не стихають виступи студентських і громадських рухів у зв’язку з долею студентів з Айотсінапи. У січні тодішній генпрокурор Хесус Мурільйо Карам заявив про загибель зниклих учнів, які, за його словами, були вбиті і спалені в районі міста Кокуль, а їхні останки були скинуті в річку Сан-Хуан. Проте рідні зниклих учнів не вірять в їхню загибель і вимагають від влади знайти їх живими.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Війни “донецьких”: Правда про депутата Соболєва шокувала усіх. Ліхтарик і погрози

Шукайте деталі в групі Facebook