facebook

У Венесуелі через спеку скоротили робочий день

Держслужбовці працюватимуть менш ніж шість годин на добу заради економії електроенергії.

1616460



Влада Венесуели ухвалила рішення скоротити робочий час для держслужбовців до менш ніж шести годин на добу заради економії електроенергії на тлі хвилі спеки, що охопила південноамериканську країну в останні дні. За словами віце-президента Хорхе Арреаси, робочий день триватиме з 7:30 до 13:00, коли спека ще не сягає максимальних значень в 45 градусів Цельсія.

Крім того, на тлі різкого зростання споживання електроенергії в спеку (приблизно на 1,5 тисячі мегават) Арреаса пообіцяв взяти під контроль використання електрики приватним сектором та виконання ним припису про зниження споживання на 10%.

“Ми приймемо заходи щодо великих приватних споживачів – торгових центрів, готелів, від промисловості, яка споживає електрику, ми вимагаємо автогенерації, щоб вони своїми власними підприємствами виробляли свою енергію і допомагали ситуації в країні, будуть жорсткі перевірки”, – заявив Арреаса.

У Венесуелі вводиться вільний курс долара

В останні роки масштабні відключення подачі електрики у Венесуелі – не рідкість. Влада заявляла про диверсії на лініях електропередачі, як це було наприкінці 2013 року. За даними місцевих ЗМІ, в останні дні віялові відключення зафіксовані в 10 з 23 штатів країни і столичного округу. Електроенергетика у Венесуелі була націоналізована за президента Уго Чавеса.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Щирі співчуття рідним і близьким: В Італії померла українка Тетяна Гладка

Шукайте деталі в групі Facebook