facebook

Мін’юст прогнозує завершення люстрації в 2016 році

Глава Мін’юсту підкреслив, що зараз є єдиний відкритий люстраційний реєстр.

1616437




Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що люстрація в країні буде завершена до кінця 2016 року. Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу у вівторок, 28 квітня.

“Я думаю, що Україна завершить процес люстрації до кінця 2016 року. І ми в Україні забудемо про це явище, яке потрібно було зробити ще в 90-х роках. Ми зараз його пройдемо, і в Україні вже з’являється нове обличчя державного службовця”, – сказав Петренко.

Міністр зазначив, що зараз починається “найбільш небезпечна частина” люстрації, бо процес спускається на обласний рівень.

“Дуже багато службовців намагалися піти від люстрації, переходячи на нижчі посади. На обласному рівні дуже багато чиновників, провести перевірку самостійно, без громадянського суспільства дуже складно”, – сказав Петренко.

Глава Мін’юсту підкреслив, що зараз є єдиний відкритий люстраційний реєстр, журналісти та громадськість залучаються до процесу перевірки держслужбовців, і він розраховує на допомогу громадянського суспільства в цьому питанні.

Люстрація: МВС знайшло “індульгенцію” від Мін’юсту

 

Як повідомляв Кореспондент.net, скандальна глава Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко не може пройти люстраційну перевірку з листопада 2014 року.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  На Тернопільщині масовий спалах коронавірусу у будинку для літніх людей: перші подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook