facebook

США скоротять військову присутність у Німеччині

Штати будуть відправляти свої загони ВПС на короткострокові місії.

1617139



США скоротять кількість загонів Військово-повітряних сил, розміщених на території Німеччини. Як зазначили в Пентагоні, ці заходи викликані закінченням бойової місії зі сприяння безпеці в Афганістані в кінці 2014 року.

У США повернуться 1,9 тисячі військовослужбовців 12-ої бойової авіаційної бригади та понад 2,8 тисячі членів їхніх сімей.

Міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв міністрові оборони Німеччини Урсулі фон дер Ляйєн, що Штати не припинять свою участь у регулюванні ситуації в Афганістані.

США тепер планують надавати Європі військову підтримку для забезпечення безпеки в Афганістані, відправляючи свої загони ВПС на короткострокові місії. Реструктуризація торкнеться трьох з 13 бригад армійської авіації, включаючи розташовану на базі Форт Кемпбелл в американському штаті Кентуккі і бойових вертольотів Kiowa.

Франція вивела залишки своїх військ з Афганістану

Як повідомляв Кореспондент.net, США збережуть до кінця 2015 року свій військовий контингент на території Афганістану в кількості 9800 осіб.

Нагадаємо, 27 грудня 2014 року президент США Барак Обама повідомив, що США завершать свою бойову місію в Афганістані на початку січня. Також він заявив прокінець епохи великих військових операцій США.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  У Німеччині оголосили про завершення пандемії коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook