facebook

Антимонопольний комітет оштрафував 12 торговельних мереж через змову

Антимонопольний комітет України розглянув справу про змову між великими торговельними мережами, які діють під брендами «Сільпо», «Фора», «Фуршет», «Велика кишеня», «ЕКО маркет», «Караван», «Білла», «Новус», «Спар», «Бімаркет», «Метро», та дослідницькою компанією АСНільсен Юкрейн.




9468BE8D-5B2E-4ECF-9E28-7AD552510D62_w640_r1_s

«Діяльність картелю (об’єднання кількох підприємств однієї галузі – ред.) призводила до обмеження конкуренції на ринку послуг з організації роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах переважно продовольчим асортиментом міста Києва, в результаті чого запроваджено несприятливі умови для виробників та постачальників. Це призвело до суттєвого завищення цін для споживачів на товари повсякденного вжитку», – йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Антимонопольний комітет оштрафував ці компанії на понад 203 мільйони гривень.

У АМКУ зазначають, що «АСНільсен Юкрейн» та торговельні мережі мають припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції протягом двох місяців.

У березні Антимонопольний комітет України рекомендував 13 торговельним мережам знизити роздрібні ціни до рівня, який існував до періоду підвищеного попиту на продовольчі товари.

джерело http://www.radiosvoboda.org/content/news/26985093.html

Читайте також:  Підприємець, який підробив документи для експорту, заплатить штраф майже 14 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook