facebook

Бійці АТО називають бойовиків «банкоматами» через заховану по кишенях готівку

Під час війни у військових з’являються особливі терміни і свої позначення різних подій або об’єктів. Так, віднедавна українські бійці називають обшук убитих бойовиків «перевіркою банкоматів» через неймовірну кількість грошей, які терористи можуть тягати з собою.
e5a41fb8343373622e3a18d9b40a80501430420380


Про це пише у соцмережі волонтер Денис П’ятигорець

«Хто йде «перевіряти банкомати»? Саме такий термін вже щільно вкоренився на сході і означає – обшук убитих сєпарів. Таких історій чув багато і все на рівні чуток. Але сьогодні була історія «від першої особи»», – пише П’ятигорець.

Волонтер описує реальний випадок, що стався на території Луганської області.

«Десь з місяць тому в Луганській області ломилася група сєпарів. Ломилась у темряві. І напоролася прямо на наших хлопців. Без зайвого шуму наш снайпер з першого пострілу зніс голову одному з тих що кралися в темрямі. Інші сєпари, швидко зваживши всі за і проти, одразу повернулися в свою Лугандонію.

«Ну що, хто піде банкомат перевірити?», – запитав командир.
«Шеф, та не жени, давай вранці. Раптом це сапери були і розтяжки там ставили», – відповіли бійці.
«А раптом це просто розвідка? Зараз не перевіримо, завтра вони його або заберуть або замінуют. Ну гаразд, не хочете – сам піду».

Покійний в луганській зеленці виявився Саратовським солдатом фортуни. Мабуть до тієї ночі фортуна була з ним, бо в кишенях у бідолахи виявилося 35 тис. євро. Ось такий банкомат», – розповів волонтер.

джерело http://uapress.info/uk/news/show/73867

Читайте також:  “Тато пообіцяв старшому сину купити костюм на випускний. Не встиг…”, – сини бійця АТО потребують допомоги

Шукайте деталі в групі Facebook