facebook

“Сєпари” у шоці: “панаєхалі срашкі і пі***т продпайкі”!

У США запроваджений новий термін – «об’єднані російсько-сепаратистські сили» (combined Russian-separatist forces) на сході України, повідомляє агентство Associated Press



.

За даними агентства, розвідка США затвердила цей термін минулого тижня на підставі дедалі більшої кількості доказів співпраці і спільних навчань російських і сепаратистських військ на сході України і їхніх дій під спільним командуванням, підконтрольним Росії.

Агентство нагадує, що Державний департамент США вже використав цей термін минулого тижня, коли його тричі висловили в одній і тій же заяві про нарощування військової присутності Росії на сході України.

Як зазначає агентство, така зміна у сприйнятті Вашингтоном подій на сході України може мати широкосяжні наслідки для політики США щодо Росії, хоча докази залучення Москви до цього конфлікту були відомі давно.

Лондонський аналітик у справах Росії Ігор Сутягін, слова якого наводить агентство, повідомив, що чисельність кадрових російських військових на сході Україні сягнула приблизно 9 тисяч осіб у лютому цього року, а нині там перебуває, найімовірніше, кілька сотень російських військових інструкторів.

Такі дані підтверджують і самі сепаратисти. Зокрема, 29 квітня в їхніх соцмережах поширювався «лист ополченця» про те, що у військах сепаратистів запроваджують військові статути Росії і радянські норми постачання пального чи боєкомплекту.

Крім того, йдеться про те, що «понаїхало «вчителів», які вже зараз усю владу тримають у своїх руках» і при цьому часто розкрадають пальне чи продуктові пайки.

Росія, попри наведені докази, продовжує заперечувати присутність своїх кадрових військових на сході України, хоча визнає наявність там своїх «добровольців». Із приводу введення на захоплені сепаратистами частини сходу України дедалі більших кількостей новітніх російських озброєнь у Москві кажуть, що «не мають таких даних».

Читайте також:  Сепаратисти вранці почали обстріл Мар'їнки і Широкиного

Олекса Довбуш – за матеріалами “Радіо Свобода” (http://ukrainian.voanews.com/content/us-ukraineterminology/2743154.html)

 

Шукайте деталі в групі Facebook