facebook

Літак для евакуації українців з Непалу зламався дорогою в Делі

Непал підтвердив дозвіл на посадку, але літак зламався, повідомив Шкіряк.

1617806




Міністерство закордонних справ України починає часткову евакуацію українців з Непалу в Делі, повідомив посол України в Індії Олександр Шевченко, передає Українська правда.

“Серед українців в Непалі поширюються переживання, що якщо землетрус повториться, то аеропорт Катманду може теж постраждати. І тоді вони опиняться в пастці, навіть з нашим літаком”, – пояснив посол.

У свою чергу, керівник ДСНС Зорян Шкіряк повідомив, що Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але літак зламався.

За словами Шкіряка, Непал дозволив посадку літака о четвертій ранку 2 травня. Проте до цього часу деталі для ремонту літака з Києва передати не встигнуть, тому зараз дипломати та рятувальники шукають вирішення для цієї проблеми. За словами Шкіряка, літак отримав пошкодження дорогою в Делі, передає 112.ua.

Напередодні повідомлялося, що літак Іл-76 Міноборони України для евакуації українців з постраждалого від землетрусу Непалу приземлився в столиці Індії Делі.

На борту перебувають психологи, фахівці медицини катастроф Служби порятунку і рятувальники, які будуть координувати дії щодо здійснення евакуації. Також на борту літака перебуває в.о. глави ДСНС Зорян Шкіряк.

Іл-76 вилетів з Києва до Делі в ніч на четвер. Пізніше він повинен відправитися безпосередньо в Непал. Відправка літака затримувалася на кілька годин у зв’язку з несприятливими погодними умовами на шляху проходження борту.

Як повідомляв Кореспондент.net, у Непалі перебувають понад 190 громадян України, досі не встановлено зв’язок з 40 з них.

Читайте також:  WINDROSE ВІДКРИВ ПРЯМИЙ РЕЙС ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-БРЕШІЯ

Шукайте деталі в групі Facebook