facebook

У Правому секторі звинуватили військових в обстрілі їхньої машини

Це був лише попереджувальний постріл у повітря, запевнили в Міноборони.

1617760



У Правому секторі заявили про обстріл свого авто на блокпосту ЗСУ, встановленому недалеко від бази в Дніпропетровській області.

Про це написав у своєму Facebook командир Добровольчого українського корпусу “Правого сектора” Андрій Стемпіцький.

“Щойно стріляли на блокпосту 95 (біля нашої бази) по машині ДУК-інфо, в якій були жінки (наші журналісти). Допомогли нашим бійці батальйону “Кривбас”, – повідомив у своєму Facebook командир добровольчого корпусу Правого сектора Андрій Стемпіцький.

“Правий сектор” проти ЗСУ: хто влаштував черговий скандал серед військових

Пізніше він додав, що вогонь нібито був відкритий без попередження, а звук пострілів був зафіксований технікою.

“Військового, який, власне, і відкрив вогонь, терміново забрали з блокпоста, начальник блокпоста до групи ДУК-інфо не виходить і пояснень давати не бажає”, – додав Стемпіцький.

Разом з тим, в Міноборони України заявляють, що військові не відкривали вогонь по автомобілю Правового сектора.

“Легковий автомобіль виїхав з лісосмуги, не відреагував на вимогу військовослужбовців високомобільних десантних військ ЗСУ зупинитися, і продовжував рухатися на великій швидкості у напрямку блокпоста”, – сказано в повідомленні відомства у Facebook.

Згідно з інформацією, військові освітлили місцевість сигнальними ракетами, щоб змусити водія зупинитися, однак той, не знижуючи швидкості, спрямував машину в бік сусіднього блокпоста.

“Вартовий, спостерігаючи за небезпечними діями водія, здійснив попереджувальний постріл у повітря, після чого водій зупинився. Як з’ясувалося, в автомобілі перебували дві жінки. В результаті інциденту ніхто не постраждав”, – наголошують силовики.

Нагадаємо, Правий сектор на мітингу під Адміністрацією президента 29 квітня погрожував підпалити будівлю АП, якщо його вимоги не будуть почуті. Однопартійці Дмитра Яроша вимагали пояснень від влади: напередодні десантники ЗСУ нібито заблокували базу Правого сектора в Дніпропетровській області і спробували роззброїти його бійців.

Читайте також:  Трагедія в одному з басейнів: несподівано загинув чоловік

Зрештою Генштаб залагодив конфлікт з Правим сектором: добровольців обіцяють не роззброювати силою. Сам ПС готовий увійти до складу ЗСУ.

Нагадаємо, раніше в Міноборони назвали події біля бази Правого сектора навчаннями ЗСУ. Проте в самому Правому секторі вважають: десантникам сказали, що ПС йде на Київ скидати Порошенка.

За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook