facebook

Газпром заявив, що його сума претензій перевищує позови Нафтогазу

Остаточну суму претензій до Нафтогазу в Газпромі не уточнюють.

1618052




Офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов, коментуючи заяву українського прем’єра Арсенія Яценюка про претензії Нафтогазу України до Газпрому, заявив, що сума претензій російської компанії до української перевищує позовні вимоги Києва до Москви.

“Сума претензій Газпрому до Нафтогазу України більша, ніж сума претензій Нафтогазу до Газпрому, – сказав Купріянов РИА Новости.

Остаточну суму претензій до української сторони в Газпромі не уточнюють.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що загальна сума претензій Києва до Газпрому за контрактом про закупівлю газу та контракту на транзит, зазначена в поданому до Стокгольмського арбітражу позові, перевищила 16 мільярдів доларів.
Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в кінці вересня 2016 року планує провести усні слухання за позовом Нафтогазу до Газпрому з вимогами про перегляд транзитного контракту. У російській компанії повідомляли, що рішення планується винести до кінця січня 2017 року.

Газпром в червні 2014 року висунув вимоги до української компанії у зв’язку з несплатою палива в обсязі понад 4,5 мільярда доларів. У відповідь Нафтогаз заявив про переплату з 20 травня 2011 року до моменту подачі позову в обсязі 6 мільярдів доларів.

Потреба України в російському газі зросла вдвічі – Газпром

Нафтогаз восени 2014 року представив в арбітраж вимоги про зміну контракту на транзит російського газу до Європи і зажадав зобов’язати Газпром виплатити компенсацію за зниження транзиту у розмірі 3,2 мільярда доларів. Українська компанія заявила про необхідність перегляду заднім числом тарифів транзиту.

Таким чином, Нафтогаз вимагав компенсації в розмірі 6 мільярдів доларів за рахунок перегляду ціни постачання російського газу з травня 2011 року, а також 3,2 мільярда доларів за зниження обсягу транзиту і ще 3 мільярди доларів як компенсацію за низьку, на думку української сторони, транзитну ставку.

Читайте також:  На Youtube з'явилася телефонна розмова Коломойського з головою Нафтогазу

Шукайте деталі в групі Facebook