facebook

США обговорюють можливість збільшення тиску на Росію

Вашингтон не сумнівається у виконанні мінських зобов’язань Києвом.

1618043



Вашингтон розглядає можливість збільшення тиску на Росію у зв’язку з ситуацією навколо України, заявив на брифінгу прес-секретар президента США Джош Ернест.

“На жаль, ми бачимо, що росіянипродовжують не виконувати свої зобов’язання щодо мінських угод… ми розчаровані цим”, – цитує РИА Новости слова Ернеста.

Він зазначив, що США продовжують співпрацювати з європейськими партнерамидля того, щоб чинити на Москву додатковий тиск у зв’язку з ситуацією навколо України.

США схвалили поставку летальної зброї Україні

Крім того, Ернест заявив, що Вашингтон впевнений у виконанні мінських зобов’язань Києвом.

“Ми ясно бачимо готовність Києва виконувати зобов’язання, взяті ним за умовами мінських угод”, – сказав Ернест, додавши, що США і європейські партнери підтримують дії українського уряду, що вживаються ним для протистояння сепаратистам на Донбасі.

Він вкотре звинуватив Росіюв постачаннях “зброї, матеріалів і персоналу” для підтримки сепаратистів, заявивши, що “це робить сильний тиск на український народ, уряд України і економіку”.

Раніше командувач сухопутними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Росія використовує “режим тиші” на сході України для перегрупування військ і можливого наступу.

18 квітня повідомлялося, що заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов заявив, що навколо російських кордонів перебуває понад 400 військових баз і пунктів західних країн, їх кількість викликає запитання.

Читайте також:  Постанова про відставку Гройсмана вже в Раді

Шукайте деталі в групі Facebook