facebook

У штаті Айова ввели надзвичайний стан через спалах пташиного грипу

Вірус наразі не несе загрози для людей.

1618057




Влада американського штату Айова в п’ятницю, 1 травня, оголосилапро введення надзвичайного стану внаслідок масштабногоспалаху пташиного грипу, повідомляє РИА Новоcти.

“Навіть до того, як вірус почав поширюватися в Айові, наш офіс відстежував спалаху в інших штатах. Ми продовжимо нашу роботу, яку ми робили з моменту першого спалаху в окрузі Бьюн-Віста, в надії зупинити інтенсивне поширення вірусу в Айові”, – йдеться в заяві губернатора штату Террі Бренстада.

У заяві також наголошується, що вірус наразі не несе загрози для людей.

Надзвичайний стан буде діяти до 31 травня 2015 року. Влада залишає за собою право про продовження режиму надзвичайного стану або про його скасування раніше визначеного терміну.

Раніше місцеве міністерство охорони здоров’я, спираючись на попередні дослідження, попереджало про можливе зараження більш як 2,3 мільйона птахів. Також було точно відомо про випадки зараження пташиним грипом на двох птахофермах в Айові, які в цілому налічують близько 2 мільйонів птахів.

У Канаді зафіксований перший випадок зараження людини пташиним грипом

Нагадаємо, раніше вчені США виявили три нових високопатогенних вірусів пташиного грипу у інфікованих домашніх і диких птахів.

Читайте також:  Іспанія оголосила надзвичайний стан, який триватиме до травня

Шукайте деталі в групі Facebook