facebook

Івано-Франківськ цього року може отримати найкращу велодоріжку в Україні (фото)

Як повідомляють активісти громадської організації «Вело-Франківськ», (https://www.facebook.com/groups/velofrankivsk/?fref=ts) невдовзі на Набережній ім. Василя Стефаника почнуться роботи з будівництва відокремленої велодоріжки.




Wmd1RsxZerg

Смуга для двостороннього руху роверистів на різних ділянках сягатиме ширини від двох з половиною до трьох метрів, і буде виконана з червоного асфальту, що є стандартом для передових країн світу.

«Облаштування такої бажаної велоінфраструктури на одній з головних магістралей міста стало можливим з ініціативи виконавців робіт, компанії «ПБС» – говорить координатор проектів ГО «Вело-Франківськ» Мирослав Федорків. (Нагадаємо, що «буковелівська» команія ПБС яка розпочала капітальний дорожнього покриття вулиці Набережної в минулому році планує повністю здати в експлуатацію, за європейськими стандартами якості, дорогу в поточному році).

В минулому році велоактивісти звернулися за підтримкою щодо облаштування велодоріжки до народного депутата України Олександра Шевченка, який твердо пообіцяв тоді, що вело доріжка «буде», та в свою чергу звернувся до фірми ПБС з проханням внести зміни до проекту ремонту дороги та вишукати можливості реалізувати такий проект. “Ми зробимо Івано-Франківськ Європейським містом. Крок за кроком. Нехай прикладом слугуватиме саме відремонтована за найновішими стандартами Набережна імені Василя Стефаника  – з її якістю, інфраструктурою, велодоріжками… І так буде не тому, що хтось один цього прагне, а тому, що в нас існує реальна самоорганізована громадська ініціатива – приклад тому Велоспільнота, яка взяла найактивнішу участь в проектуванні та відстоюванні своїх прав та інтересів. Переконаний, що з такою самоорганізацією та небайдужістю, попри всі труднищі, Івано-Франківськ має майбутнє сучасного європейського, зручного, безпечного і комфортного, міста“, – переконаний Олександр Шевченко.

Будівельники зацікавилися цією темою, і звернулися до велосипедистів з проханням допомогти зробити все на найвищому рівні. З рештою, до розробки проекту та організації дорожнього руху був залучений архітектор Андрій Коман, який має солідний європейський досвід, і розробив абсолютно новий, революційний проект і для Набережної. Як наслідок, вже цього літа місто може отримати цілком нову автомобільну магістраль, поруч з якою буде облаштовано велодоріжку і пішохідний простір європейського зразка.

Читайте також:  В Івано-Франківську та області група чернівчан підробляла долари (ФОТО)

Візуалізації, розроблені громадськими активістами, можна переглянути на офіційній сторінці «Вело-Франківська»

1: http://myroslav-if.livejournal.com/1307.html

2: http://myroslav-if.livejournal.com/1645.html ).

За словами Назара Рогіва, якщо все буде зроблено як слід – наше місто отримає мабуть найкращу велодоріжку в Україні, яка на протязі усіх чотирьох з половиною кілометрів матиме безбар’єрний простір. Нагадаємо, що ремонтні роботи на набережній ім. Стефаника будуть відновлені цієї весни. На проїжджій частині буде укладатися ще один, фінішний гідроізолюючий шар стирання (Сларісіл), буде нанесена розмітка, а обабіч дороги будуть вимощувати тротуари бруківкою та проводитися озеленення.

До слова, в цей час делегація від буковелівської фірми ПБС, яка і виконує ремонтні роботи по вул. Набережній, перебуває в Парижі на спеціалізованій виставці по новітніх техніці та технологіях в будівництві доріг.

Шукайте деталі в групі Facebook