facebook

Глава ОБСЄ стурбований використанням забороненої зброї на Донбасі

Голова ОБСЄ, глава МЗС Сербії Івіца Дачич засуджує порушення режиму припинення вогню на сході України.

1618575




Про це він заявив, коментуючи ситуацію на Донбасі в останні дні, повідомляє прес-служба ОБСЄ. Так він висловив стурбованість використанням забороненого важкого озброєння і збільшення інтенсивності боїв навколо Донецька і Широкиного.

Він ще раз закликав всі сторони поважати режим припинення вогню, припинити всі військові дії і впроваджувати всі пункти Мінських угод, включаючи відведення важкого озброєння.

“У цей момент дуже важливо, щоб політичний процес набрав обертів і закликав всі сторони докласти всі зусилля в цьому напрямку”, – зазначив Дачич.

Він також висловив підтримку діям СММ ОБСЄ та наголосив на важливості безпеки для інспекторів місії, згадавши останні інциденти 1-2 травня.

“Рішення направити місію в Україну було підтримано 57 країнами-членами. Інспектори повинні отримувати безперешкодний доступ з гарантіями безпеки і без втручання в їхню важливу роботу”, – зазначив він.

Раніше, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після повідомлень про артобстріл Донецька закликав ОБСЄ вимагати від Києва припинити порушення мінських домовленостей, чинний голова організації Івіца Дачич пообіцяв вжити заходів. Про це йдеться в повідомленні російського МЗС, опублікованому в Facebook у неділю, 3 березня.

Читайте також:  Російська мова може бути офіційною: у Зеленського зробили гучну заяву. Треба вирішувати!

Шукайте деталі в групі Facebook