facebook

На честь народження принцеси у Великобританії випустять серію пам’ятних монет

Їхній ескіз отримав схвалення всього королівського двору.

1618604




Серія пам’ятних монет на честь народження дочки герцогині Кембриджської Кейт і її чоловіка принца Вільяма буде викарбувана у Великобританії, повідомляє ТАСС.

Британський королівський монетний двір поширив зображення монет номіналом в 5 фунтів ($7,6), які будуть випущені в зв’язку з народженням 2 травня принцеси, яка стала четвертою в низці престолонаслідування.

На монеті, що вже отримала схвалення чинного монарха, королеви Єлизавети II, батьків принцеси і міністра фінансів, по колу в обрамленні вензелів написано “На честь народження другої дитини”, а в центрі вміщено титули батьків – “герцог і герцогиня Кембриджські”. Крім цього, зазначений нинішній рік, коли знову відбулося поповнення королівського сімейства.

Всього буде викарбовано 500 золотих і 9500 срібних монет. Також буде випущено серію однопенсових срібних монет, які отримають батьки, чиї діти народилися в той же день, що і правнучка Єлизавети II. Для цього їм потрібно протягом двох місяців зареєструватися на сторінці в Facebook монетного двору.

Свою лепту у святкування народження принцеси, що стало у Великобританії в суботу і в багатьох інших країнах новиною номер 1, внесла і королівська пошта Великобританії. У вівторок мільйони листів, відправлених в Королівстві, будуть прикрашені маркою з привітаннями у зв’язку з народженням спадкоємиці престолу.

Святкові монети чеканилися і в 2013 році, коли у подружжя народився первісток, принц Джордж, і коли йому виповнився рік.

Раніше повідомлялося, що Принц Вільям і Кейт Міддлтон показали новонароджену дочку.

Читайте також:  Батькам стане легше: виплати при народженні дитини хочуть підвищити, сума

Шукайте деталі в групі Facebook