facebook

Другий власник штучного серця помер у Франції

69-річний чоловік помер 2 травня.

1618857




У Франції помер чоловік, який другим у світі отримав штучне серце. Це сталося через дев’ять місяців після операції, пише Lenta.ru.

69-річний чоловік був доставлений в лікарню 1 травня через недостатність кровообігу. 2 травня лікарі замінили йому штучне серце, однак пацієнт помер увечері того ж дня.

Компанія заявила, що вивчає причину смерті, щоб надалі убезпечити інших пацієнтів, які погодилися замінити власне серце штучним.

Виконавчий директор Carmat Марчелло Конвіті розповів, що покійний вів практично нормальний спосіб життя зі штучним серцем і підкреслив, що компанія як і раніше впевнена в якості своєї продукції.

Наприкінці квітня 2015 стало відомо про третю успішну операцію з пересадки штучного серця.

Перша операція з встановлення серця Carmat була проведена пацієнту 18 грудня 2013. 76-річний чоловік помер через 75 днів після операції.

Серце Carmat являє собою біомеханічний аналог живого серця і покликане максимально повноцінно замінити цей орган на досить тривалий період часу, який може знадобитися пацієнту в очікуванні трансплантації донорського серця.

Розробники заявляють, що пристрій розрахований на 230 мільйонів скорочень і не менше як п’ять років безперебійної служби, що дає змогу пацієнтові вести нормальний спосіб життя.

Читайте також:  На Харківщині підліток потонув, рятуючи собаку з-під криги

Шукайте деталі в групі Facebook