facebook

МЗС України обурене продовженням терміну слідства у справі Савченко

Москві нагадали про необхідність виконувати мінські домовленості.

1619394




Міністерство закордонних справ України обурене рішенням Слідчого комітету РФ продовжити терміни попереднього слідства у справі Надії Савченко ще на півроку, до 13 листопада, йдеться в заяві МЗС України.

“Такий крок російської влади виходить за елементарні межі моралі, гуманності і справедливості. Він є черговим свідченням відсутності будь-яких доказів на підтвердження абсурдних та безпідставних звинувачень проти Надії.

Російська Федерація послідовно демонструє неготовність виконувати взяті на себе зобов’язання в мінських домовленостях – “забезпечити звільнення і обмін всіх заручників та осіб, які незаконно утримуються, за принципом “всіх-на-всіх”. Москва також повністю ігнорує численні заклики міжнародного співтовариства звільнити Надію Савченко, а також інших громадян України, які незаконно затримані та утримуються під вартою на території Росії”, – сказано в заяві.

Міністерство закордонних справ України вкотре наголошує на зневазі російською стороною того факту, що Надія Савченко наділена міжнародним імунітетом як член української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

“Україна рішуче закликає Російську Федерацію звільнити Героя України та інших політичних заручників, а також забезпечити повну реалізацію інших взятих на себе в Мінську зобов’язань”, – резюмували в МЗС.

Раніше повідомлялося,що слідство у справі Савченко продовжили на півроку.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, після 82 днів. 28 квітня Савченко перевели в московську міськлікарню, але вже через два дні повернули назад у СІЗО, за її ж прохання.

Справа Савченко: Страсбург чекає адекватної реакції від Москви

Читайте також:  ЗАГИНУЛО 16 ОСІБ: новий теракт стався просто посеред села, вся країна в скорботі

Шукайте деталі в групі Facebook