facebook

Порошенко підписав закон про тимчасове скасування податків на ліки

Перелік таких медпрепаратів буде визначено Кабінетом міністрів.

1619416




Президент Петро Порошенко підписав закон про зміни до Податкового кодексу, що передбачає тимчасове звільнення від податків деяких видів ліків, повідомляє прес-служба глави держави.

“Петро Порошенко підписав Закон №332-VIII від 9 квітня 2015 року “Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів”, – сказано в повідомленні.

Цей документ дозволить знизити вартість одиниці кожного окремого лікарського засобу і медичних виробів, що закуповуються міжнародними спеціалізованими організаціями. Також збільшено перелік ліків і медичних виробів, які закуповуються за державний рахунок, що дозволить надати безкоштовну допомогу більшій кількості населення.

Закон передбачає тимчасове, до 31 березня 2019 року, звільнення від ПДВ операцій із ввезення на митну територію України та першої поставки зареєстрованих лікарських засобів і медичних виробів.

Перелік лікарських засобів і медичних виробів, які звільняються від оподаткування, буде встановлений Кабінетом міністрів.

Читайте також:  У податковій кажуть, що кількість податкових перевірок івано-франківського бізнесу зменшилась

Шукайте деталі в групі Facebook