facebook

У Івано-Франківську надають пільги учасникам АТО та членам їх сімей

Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачено пільги на державному рівні інвалідам, які отримали поранення в АТО, учасникам бойових дій в АТО, членам сімей загиблих в АТО.

http://bm.img.com.ua/nxs164/berlin/storage/news/600x500/5/92/52eabf994539023357dd9778fa535925.jpg


Про це розповіла директор департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради Олександра Заклинська.

Основною пільгою є знижка з оплати за житло та комунальні послуги в межах норм споживання пільговикам, зареєстрованим в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги з коштів субвенції державного бюджету місцевим, яку департамент відшкодовує організаціям-надавачам послуг.

Так, станом на 1 травня зареєстровано в ЄДАРПі:

4 інваліди, які брали участь в АТО (департамент відшкодовує пільги 100% з оплати за житло та комунальні послуги в межах норм споживання організаціям-надавачам послуг з коштів субвенції державного бюджету);

36 учасників бойових дій, які брали участь в АТО (департамент відшкодовує пільги 75% з оплати за житло та комунальні послуги в межах норм споживання організаціям-надавачам послуг з коштів субвенції державного бюджету);

17 членам сімей загиблих в зоні проведення АТО (департамент відшкодовує пільги 50% з оплати за житло та комунальні послуги в межах норм споживання організаціям-надавачам послуг з коштів субвенції державного бюджету).

Рішенням сесії Івано-Франківської міської ради від 16.01.2015 року «Про затвердження Положення про порядок звільнення учасників бойових дій АТО, членів їхніх сімей, членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО, членів їх сімей – мешканців Івано-Франківська від сплати за житлово-комунальні послуги», міський бюджет взяв на себе додаткову частку витрат в сумі 2000,0 тис. грн. з коштів міського бюджету для надання пільг учасникам АТО та членам їх сімей.

Читайте також:  Ось така весна: Карпати засипало снігом

В 2015 році освоєно 498,0 тис. грн. з коштів міського бюджету. Зокрема, з січня 2015 року департамент відшкодовує пільги організаціям-надавачам послуг в розмірі 100% з оплати за житло та комунальні послуги в межах норм споживання учасникам АТО та членам їх сімей до отримання учасниками АТО статусу учасників бойових дій АТО (але не довше 6-х місяців з дня реєстрації в департаменті соціальної політики). Крім того, з коштів міського бюджету департамент доплачує до 100% на оплату за житло та комунальні послуги в межах норм споживання 17 членам сімей загиблих учасників АТО.

Станом на 1 травнядепартаментом внесено в Тимчасовий реєстр 417 учасників АТО та членів їх сімей.

джерело http://zmist.if.ua/novyny-prykarpattia/16514-u-ivano-frankivsku-nadaiut-pilhy-uchasnykam-ato-ta-chlenam-ikh-simei.html

Шукайте деталі в групі Facebook