facebook

Євродепутати запросили у Яценюка результати розслідування трагедії в Одесі

Автори послання висловили надію “на отримання докладної відповіді” з боку Арсенія Яценюка.

1620573




Група депутатів Європарламенту зажадала від прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка надати результати розслідування трагедії в Одесі 2 травня 2014 року, а також вбивств, скоєних в центрі Києва в лютому 2014 року. Про це йдеться в отриманомуТАСС відкритому листі, підписи під яким поставили 13 євродепутатів з восьми країн ЄС.

“Ми звертаємося до Вас, шановний пане Яценюк, з проханням використати всі наявні у Вас можливості для того, щоб забезпечити негайне надання результатів розслідувань вбивств на майдані, масових вбивств в Одесі, а також незліченних прикладів вибіркового правосуддя і процесуальних порушень”, – йдеться в документі.

Ініціаторами написання відкритого листа стали депутати Європейського парламенту Мілослав Рансдорф і Тетяна Жданок. Підписи під текстом поставили представники п’яти політичних груп: Європейські об’єднані ліві (Ліво-зелені Півночі (GUE/NGL), група Зелених (Європейського вільного альянсу (Greens/EFA), Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE), Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D), Європейські консерватори і реформісти (ECR).

За словами Жданок, заклопотаність депутатів викликали результати слухань, що відбулисяв Європарламенті 29 квітня, де виступали депутати Верховної Ради України від Опозиційного блоку Микола Скорик і Дмитро Колесников.

Трагедія 2 травня в Одесі: екс-начальнику міліції оголошено підозру

“Наскільки нам відомо, парламентська більшість Верховної Ради відкинулапропозицію опозиції створити тимчасовий парламентський комітет з розслідування. Через рік після цих подій офіційні особи все ще не надали звіту про результати розслідувань. Ми вкрай стурбовані цією бездіяльністю з боку офіційних осіб. Ми схвильовані серією вбивств журналістів і опозиційних політиків, а також станом справ з відповідними юридичними розслідуваннями”, – йдеться в листі.

Автори послання висловили надію “на отримання докладної відповіді” з боку Арсенія Яценюка.
Нагадаємо, в результаті масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок в центрі Одеси 2 травня 2014 року загинули 48 людей, більш як 200 отримали поранення. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Читайте також:  Путін пояснив школяреві, чому падає рубль

За скоєння посадових злочинів під час цих подій 17 жовтня 2014 року до відповідальності були притягнуті колишній заступник начальника ГУМВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі, який зараз перебуваєв розшуку. У день трагедії ГУМВС в Одеській області очолював Петро Луцюк. На наступний день він був звільнений міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Шукайте деталі в групі Facebook