facebook

У США вперше зафіксували наявність вірусу Ебола в очах людини

Наявність вірусу Ебола у внутрішньоочній рідині може викликати серйозні порушення зору.

1620576




Учені з американського Університету Еморі в місті Атланта (штат Джорджія) вперше зафіксували наявність вірусу Ебола увнутрішньоочній рідині у людини, яка повністю вилікувалася від хвороби (БВВЕ), що викликається ним. Про це заявили в четвер, 7 травня, офіційні представники медичного центру при даній установі.

За їхньою інформацією, у американського лікаря Яна Крозьє, який працював в Сьєрра-Леоне щодо лінії Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), допомагаючи боротися з поширенням Ебола, ця хвороба була діагностована у вересні минулого року.

Фахівцям Університету Еморі вдалося вилікувати його, в крові Крозьє вірусу Ебола більш не було. Тим часом, через два місяці після свого лікування від БВВЕ, американець почав скаржитися на запалення і високий кров’яний тиск в одному з очей. Аналізи, проведені в Університеті Еморі, показали, що у внутрішньоочній рідиніу нього євірус Ебола.

Як наголошуютьмедики, заразитися БВВЕ від Крозьє інші люди вже не можуть. Так, в його сльозах і тканинах навколо ока вірусу немає. Тим часом, його наявність у внутрішньоочній рідині може, за словами фахівців, викликати серйозні порушення зору.

Зазначається, що запалення очей раніше були діагностовані і у інших людей, що перехворіли БВВЕ, проте їх причина була невідома. Медики вважають, що Крозьє вдасться повністю вилікувати, він йде на поправку.

Раніше вчені з’ясували, що вірус Ебола може зберігатися протягом декількох місяців в сім’яній рідині людей, які повністю вилікувалися від БВВЕ.

Вчені скоротили список симптомів лихоманки Ебола до шести пунктів

За даними ВООЗ, з початку епідемії Ебола в Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне від цієї хвороби померли 11 005 осіб, 26 593 – заразилися. У число симптомів БВВЕ входять сильний жар, лихоманка і розлад травлення. Смертність від вірусу Ебола досягає 90%, проте під час поточного спалаху вона становить близько 55%.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Джеймс Маттіс: "В Україні йде війна"!

Шукайте деталі в групі Facebook