facebook

В УПЦ МП пояснили, чому митрополит Онуфрій не вшанував воїнів АТО

Глава УПЦ МП Онуфрій не встав під час читання імен полеглих бійців АТО, бо протестував.

1621191


Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій зазначив, що не став на урочистому засіданні Верховної Ради під час читання імен бійців АТО, щоб продемонструвати свою позицію щодо негайного припинення війни, повідомляється на сайті УПЦ МП.

“Під час промови Президента України Петра Порошенка присутні стоячи вітали імена тих, хто був удостоєний звання Героя України за участь в обороні Вітчизни на сході нашої країни. Блаженніший Митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так, як всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб наголосити – потрібно негайно припинити війну! Він не раз висловлював повагу до всіх героїв, які захищають українські кордони. Однак не може бути виправдання підгодівлі вогню війни, яка майже щодня забирає життя не тільки військових, а й беззахисних цивільних осіб України, зокрема дітей. Вони гинуть по обидві сторони від лінії фронту. Їхні смерті ніхто не рахує”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що з благословення митрополита Онуфрія віруючі щодня моляться про мир і збирають кошти, їжу, одяг, медикаменти для підтримки українських вояків і мирного населення Українського Донбасу.

УПЦ МП приховала фото, де митрополит сидить під час вшанування військових

“Серед тих, хто був присутній в парламентській ложі для гостей і стоячи вітав імена Героїв України, не було нікого, хто б, подібно Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, неодноразово особисто відвідав обпалений війною Схід України. Він своїми очима, а не з екранів телевізорів, бачив людську біль і тому неодноразово закликав всіх, від кого це залежить, негайно зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття”, – додали в УПЦ МП.

Читайте також:  Понад 200 вірян Московського патріархату вирушили у пішу прощу з Франківська

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники УПЦ МП на чолі з Онуфрієм не піднялися під час засідання парламенту 8 травня, коли Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час АТО.

За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook