facebook

Обама привітав Кемерона з перемогою на виборах

Обама підтвердив у розмові з Кемероном “прихильність особливим відносинам”.

1621202




Президент США Барак Обама зателефонував прем’єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону, щоб привітати його з перемогою Консервативної партії на виборах до парламенту країни. Про це повідомила в суботу, 9 травня, прес-служба Білого дому.

Глава американської адміністрації підтвердив у розмові з британським колегою “прихильність особливим відносинам” між двома країнами і висловив сподівання на продовження співпраці з метою вирішення численних міжнародних проблем.

“Лідери двох країн очікують зустрічі один з одним і з іншими колегами з Групи семи на саміті, який відбудеться в червні в Німеччині”, – повідомила прес-служба Білого дому.

Британія проведе референдум про вихід з ЄС

Консервативна партія Великобританії, очолювана Кемероном, у четвер, 7 травня, перемогла на загальних парламентських виборах, отримавши достатню більшість місць у Палаті громад для самостійного формування уряду. Лідери британських лейбористів, ліберал-демократів і Партії незалежності Сполученого Королівства оголосили про відставку через невдачі на виборах. Кемерон вже справив призначення на ключові посадив складі нового кабінету міністрів.

Читайте також:  Дерев’янко: Олігархи витрачають на вибори в Україні не менше 500 мільйонів доларів (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook