facebook

Студенти та викладачі Інституту туризму ПНУ молилися за мир на горі Хом’як

Студенти та викладачі Інституту туризму ДВНЗ “Прикарпатський національний унверситет імені В.Стефаника” молилися за мир на одній із найвищих вершин України горі Хом’як.

MZpmJj9SYps


Сходженян на гору, як пояснюють в Інституті, також було присвячено і відзначенню 75 річниці ПНУ.

Початок маршруту здійснювався з роздоріжжя Яблуниця-Поляниця. Стежка маршруту проходила райштоком, пралісами Карпат. Через 2,5 години група студентів і викладачів Інституту туризму, а також духовним наставником. о. Володимиром Духовичом добралися на полонину Бараня. З полонини розпочався підйом на вершину через субальпійські луки, які вкриті гірською сосною.

На вершині, біля фігури Матері Божої, власне і відбулася молитва за Україну.

Зворотній шлях проходив через полонину Хом’яків, де в літню пору знаходиться полонинське господарство.  А також група проходила мальовничими стежками букових пралісів та долиною річки Женець на якій знаходиться один з найвищих водоспадів Карпат Гук (Женецький).

Відповідальними за організацію і проведення поїздки були доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Л. Польова та старший викладач кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю Т. Маланюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:  День ДТП на Прикарпатті: у Делятині фура злетіла в прірву

Шукайте деталі в групі Facebook