facebook

Підсумки 9 травня: Святкування 9 травня і падіння літака на завод Coca-Cola

Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

1621635


Керрі назвав причини перемоги у Другій світовій війні

Держсекретар США Джон Керрі закликав пам’ятати, якою ціною далася перемога у Другій світовій війні і заради чого вона велася. “Дуже важливо в цей день на забути, за що велася ця війна, і як вона була виграна. Вона йшла через агресію, фанатизм і ненависть. Вона була виграна завдяки тому, що порядні люди всього світу об’єдналися заради спільної справи”, – йдеться в повідомленні Держдепу.

У Миколаєві напали на активістів, які намагалися відмити стелу Леніна

У п’ятницю, 8 травня, на проспекті Леніна в Миколаєві невідомі напали на групу активістів, які відмивали барельєф Леніна. Раніше повідомлялося, що в ніч на 20 квітня невідомі розмалювали стелу із зображенням Володимира Леніна. Йому домалювали козацькі вуса, чуб і вишиванку. За словами однієї з потерпілих, приблизно через 5-10 хвилин після того, як вони розпочали роботу, на них несподівано напали. Це була група молоді у складі приблизно семи осіб. У частини з них обличчя були закриті балаклавами. Деяких, за її словами, повалили на землю і били ногами.

Незважаючи на заборону міської влади, представники херсонського осередку КПУ вийшли на ходу з червоними прапорами із зображенням серпа і молота та гаслами Слава радянському народу!, передає місцеве видання Kherson.in. “Незважаючи на заборону, КПУ в Херсоні почали ходу. Приблизна кількість учасників до 200 осіб, серед яких лише до 10 осіб у віці до 40 років”, – пише журналіст Олександр Рудоманов.

Порошенко: Україна має святкувати День Перемоги за своїм сценарієм

Читайте також:  Саакашвілі попив чаю у підірваному кафе в Одесі

Україна повинна святкувати День Перемоги за своїм власним сценарієм, сказав президент Петро Порошенко під час свого виступу на складанні присяги новобранцями.Під час своєї промови він зазначив, що внесок українців у Другій світовій війні був колосальним і не тільки в лавах радянської армії.

Паради в ЛНР і ДНР

Паради 9 травня в самопроголошених ЛНР і ДНР відбулися під сепаратистськими, російськими і радянськими прапорами. Озброєні бійці “Новоросії” приміряли військові мундири і командували дійством. За даними сепаратистського ресурсу “ЛуганскІнформЦентр”, в параді в Луганську були задіяні 800 осіб і близько 30 одиниць техніки. Головнокомандувачем був лідер сепаратистів Ігор Плотницький.

Порошенко пообіцяв не скеровувати в АТО новобранців-строковиків

Президент України Петро Порошенко запевняє, що призовників не направлятимуть в зону проведення АТО. “Ще раз наголошую, що за моїм наказом молоді призовники не направлятимуться в зону проведення АТО”, – сказав він на церемонії прийняття військової присяги новобранцями.

Військовий літак впав на завод Coca-Cola у Севільї

Військовий-транспортний літак Airbus A400M розбився в іспанській Севільї. Незабаром після зльоту транспортник упав на завод Coca-Cola. Літак, за свідченнями очевидців, о 13.00 за місцевим часом впав на територію заводу Coca-Cola. Пізніше повідомлялося, що в авіакатастрофі в Іспанії двоє людей вижили.

Путін побажав українцям миру

Російський президент Володимир Путін привітав ветеранів Грузії та України з 70-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні (ВВВ), повідомляється в Twitter Міністерства закордонних справ Росії. Як зазначив Путін, переписування історії “підштовхує світ до нових конфліктів, до насильства і жорстокості”.

Я

Шукайте деталі в групі Facebook