facebook

Два десятки військових суден беруть участь у навчаннях біля берегів Литви

У навчаннях візьмуть 20 військових суден і катерів з восьми країн.

1621903




У понеділок біля берегів Литви в Балтійському морі починаються військові навчання “Балтійська фортеця 2015”, у яких візьмуть участь 20 військових суден і три міжнародних штаби.

Як повідомляє в понеділок, 11 травня, міноборони Литви, цього року навчання набули більшого масштабу – у них також візьмуть участь і Перша об’єднана група мінних тральщиків постійної готовності НАТО. Зазвичай у цих навчаннях беруть участь ВМС балтійських країн і судна ескадри військових суден балтійських країн BALTRON. Навчаннями керуватимуть ВМС Литви.

Загалом у них візьмуть участь 20 військових суден і катерів з восьми країн: Бельгії, Естонії, Сполученого Королівства, Латвії, Польщі, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, а також Команда підводних дій ВМС Литви і два літаки ВПС Литви.

Ці навчання проводяться з 2008 року, за принципом ротації вони організовуються ВМС Литви, Латвії та Естонії.

Раніше на початку квітня навчання військово-повітряних сил НАТО за участю бойових літаків Литви, США, Німеччини, а також партнера блоку Швеції протягом двох днів відбулися в Литві.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  “Згадала все в одну хвилину!”: відчайдушна українка прийняла пологи прямо на борту літака. Не побоялася!

Шукайте деталі в групі Facebook