facebook

На Донбас привезли бюлетені про приєднання до РФ

Військові заявляють, що явка на нібито запланованому референдумі знову перевищить сто відсотків.

1622187




В окупований Торез Донецької області прибув ешелон з військовою технікою, боєприпасами і бюлетенями майбутнього “референдуму” з позначками про приєднання до Росії, заявляють в прес-центрі АТО.

“У Торез днями прибув ешелон з військовою технікою та боєприпасами. Також серед іншого вантажу були і бюлетені майбутнього референдуму з уже готовими позначками про приєднання до Росії. Ймовірно, явка на референдумі знову перевищить сто відсотків. До розвантаження були залучені ув’язнені виправно-трудової колонії”, – йдеться в повідомленні.

Також в прес-центрі інформують, що за їхньою інформацією в Донецьк сьогодні прибуває група з 10 професійно підготовлених снайперів з Росії.

Крім того, в АТЦ повідомляють, що в понеділок, 11 травня, з 18:00 бандформування в ході обстрілів позицій українських військ знову використовували озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

На Донецькому напрямку стріляли з 120 міліметрових мінометів по Опитному, Водяному та Пісках. По шахті Дутівка били зенітна установка і танк. Снаряди від танків і 152 мм гармат і міни падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар’їнці стріляв снайпер.

“Недовго протрималося затишшя і на Маріупольському напрямку. Тут злочинці використовували мало не весь свій наявний арсенал. Били і із самохідних артилерійських установок, і з 120 і 82 мм мінометів, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. І отримавши адекватну відповідь, п’ять разів просили перемир’я”, – зазначили в прес-центрі.

На Луганському напрямку теж було неспокійно. Бандформування вели вогонь з мінометів великих калібрів, гранатометів і стрілецької зброї по Станиці Луганській, Щастю. По Ленінському і Лозовому бойовики стріляли з великокаліберних кулеметів.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні в штабі АТО назвали сили сепаратистів Донбасу. За їхніми даними, на сході воюють 43 тисячі осіб, з них 9 тисяч російських військових. Крім того, на озброєнні у сепаратистів перебувають близько 700 танків, стверджують в АТЦ.

Читайте також:  ОБСЄ застерігає від "повномасштабного" протистояння на Донбасі

Нагадаємо, на попередньому так званому референдумі 11 травня минулого року 90% жителів Донбасу нібито проголосували за суверенітет регіону. У квітні в ДНР заявили, що не планують новий референдум про незалежність.

Шукайте деталі в групі Facebook