facebook

Екс-мер Москви назвав економіку Росії антинародною

Лужков вважає, що в Росії ціни на продукти встановлюють монополісти, і влада з цим не бореться.

1622198




Колишній мер Москви Юрій Лужков розкритикував економіку Росії, назвавши її “нежиттєздатною та антинародною”. Про це Лужков розповів в інтерв’ю Комсомольской правде.

Він також зазначив, що в країні “жахливе” ціноутворення, що говорить про монопольне, а не конкурентне господарство.
“Ціноутворення в нашій країні страхітливе. Зараз влада зайнялася питаннями цін, чому підвищилися ціни на рибу. Я читаю в газетах. Чому підвищилися ціни навіть на хліб, на молоко і так далі. Це ознака монопольного, а не конкурентного господарства”, – сказав Лужков.

За словами колишнього московського мера, підвищення вартості хліба, молока та інших продуктів свідчить про цінову змову виробників або торговельних мереж.

“Скільки коштує кілограм хліба? Булка – 300 грамів, як правило. Буханець – 600 – 700 грамів. Скільки коштують три булки? 70 рублів. У цьому кілограмі хліба зерна півкіло. При продажу цього хліба частка сільгоспників становить 5%. Немислимо! Ще 5% – мукомелу, 5% – пекарі. Ще 5% – на транспорт. Виходить 20%. А 80% від ціни хто відбирає у людини, яка купує цю буханку? Торгівля, перекупники, оптовики. Така економіка нежиттєздатна, антинародна”, – додав Лужков.

Нагадаємо, Світовий банк дає негативний прогноз зростання російської економіки на 2015-2016 роки: прогнозується спад економіки на 3,8% в 2015 році і невелике скорочення на 0,3% в 2016 році.

Падіння ВВП Росії в березні прискорилося до 3,4%, тоді як оцінка уповільнення економіки в лютому була скоректована з 2,3% до 1,2%.

Як повідомляв Кореспондент.net, в Україні Антимонопольний комітет оштрафував київські торгові мережі більш ніж на 200 мільйонів гривень за ціни на продукти і звинуватив їх у картельній змові.

Читайте також:  Переддефолтний стан — це вирок українській владі — експерти

Шукайте деталі в групі Facebook