facebook

У Європарламенті вимагають змінити стратегію відносин з Росією

Оскільки в Росії не дотримуються демократичні принципи і права людини – необхідно переглянути відносини з Москвою.

1622185



У світлі конфлікту навколо України депутати Європарламенту вимагають критично переглянути відносини між ЄС і Росією. Про це йдеться в заяві, ухваленій на засіданні комітету Європарламенту з міжнародних справ в понеділок, 11 травня, повідомляє інформагентство dpa. Чинна угода про співпрацю ЄС та РФ передбачає, що їхні відносини базуються на принципах демократії і дотримання прав людини, нагадав основний доповідач Ґабріеліус Ландсберґіс. Тепер настав час констатувати, що ці основні положення не дотримуються, продовжив він.

Нормалізація відносин між Євросоюзом і Росією можлива тільки в тому випадку, якщо Москва дотримуватиметься мінських домовленостей, а також поважатиме територіальну цілісність України, зазначив євродепутат. Якщо ситуація не покращиться, Європа може чинити ще більший тиск.

У червні 2015 року на голосування в Європарламенті буде винесено текст доповіді про відносини між ЄС і Росією. Проект документа передбачає посилення санкцій, якщо Москва не стане повною мірою дотримуватися мінських домовленостей про припинення вогню і не поверне Крим Україні.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Мама так сильно соромилася свого новонародженого сина, що намагалася зайвий раз не виводити його на вулицю (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook