facebook

Порошенко впевнений, що Україна звільнить і відновить аеропорт Донецька

На показі фільму Аеропорт Порошенко поспілкувався з безпосередніми учасниками подій захисту Донецького аеропорту.

1622154




Президент України Петро Порошенко впевнений, що Україна звільнить і відновить Донецький аеропорт, про це він сказав на прем’єрному показі документального фільму Аеропорт в понеділок, 11 травня.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на показі він поспілкувався з безпосередніми учасниками подій захисту Донецького аеропорту в різні періоди його оборони, відображених у фільмі.

“Я не сумніваюся – ми звільнимо аеропорт, бо це наша земля. І ми відновимо аеропорт. І там ми зробимо під склом залишки арматури, бетону і напишемо “Слава “кіборгам!”, щоб на століття пам’ять про ваш подвиг жила в поколіннях українців, і на вашому подвизі виховувалися покоління захисників України”, – зазначив президент.

Порошенко звернувся до “кіборгів” зі словами: “Те, що ви зробили, ваш подвиг, відродив бойовий дух української армії. Якби не ви і не такі, як ви, – мужні воїни, що захищають нашу країну, ворог був би по всій Україні”, – сказав глава держави.

У мережі з’явилася аерозйомка Донецького аеропорту

Крім цього, Порошенко сказав спасибі “тим воїнам і волонтерам, солдатам і генералам, які за дуже короткий термін створили Українську армію”.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих у Донецькому аеропорту.

У квітні-травні минулого року, коли після проголошення ДНР сепаратисти почали брати під свій контроль стратегічні об’єкти і міста Донбасу, в донецький аеропорт висадився десант українських спецпризначенців та силовиків. Вони тримали оборону вісім місяців і залишили об’єкт лише тоді, коли він був повністю зруйнований. За мужність і стійкість захисників донецького аеропорту з вересня 2014 року почали називати “кіборгами”.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Депортація Саакашвілі: Порошенко гучно прокоментував ситуацію навколо Саакашвілі

Шукайте деталі в групі Facebook