facebook

Підвал одного з найстаріших будинків у Калуші вразив місцевих дослідників. ФОТО

Калушани спустилися в унікальний підвал — будинок колишньої жандармерії, який знаходиться недалеко від пам’ятника Іванові Франку. Сам будинок вважається одним із найстрашіх у місті. Результати “експедиції” опублікували у соцмережі.



 Підвал одного з найстаріших будинків у Калуші вразив місцевих дослідників. ФОТО

Попри скептичне ставлення авторів фото до твердження, що будинок колишньої жандармерії є найстарішим в Калуші, споруда таки привернула увагу місцевих дослідників.

“Той факт, що в будинку є підвал, який ще не фіксувався на фотографіях і факт того, що будинок вже ледве купи тримається, змусив туди залізти, прориваючись через всі ті завали”, — йдеться у повідомленні на сторінці групи ”Калуські хащі” у соцмережі Вконтакте.

“Побачене змусило мене забути про свій скептицизм”, — йдеться у повідомленні.

Калушан здивувало те, що підвал, як і стеля в деяких кімнатах будинку, повністю вимурувані з цегли. До того ж — у формі арки.

“Цегла в підвалі, на відміну від тої, що можна на горі знайти, набагато старша і не має маркування. Все таки цей будинок може претендувати на звання найстарішого в Калуші”, — підсумовують результати власного дослідження калушани.

Читайте також:  У Калуші водій на «бляхах» збив людину і втік: пішохід загинув, авто розшукують. З’явилося відео

Шукайте деталі в групі Facebook